Aspire to inspire before you expire

 

 

 

Welkom, op mijn website. Leuk dat je even de moeite neemt om hier rond te kijken. Op deze site vind je meer informatie over mijn boeken en het verhaal achter die boeken. Ook kun je meer over mijn achtergrond en interesses lezen. Rest mij je veel leespglezier toe te wensen.

 

Groet, Richard

 

   

 

                         

Mijn meest recente boeken

 
           
  Terug naar de hemel     Hotel Golden Morticum  
           
       
           
  Michelle Valkenburg is al ruim een jaar weduwe als ze via de post het paspoort van haar man ontvangt. Aanvankelijk begrijpt ze er niets van, maar de stempels in het paspoort duiden op een vlucht. Heeft haar man zijn dood in scène gezet om aan criminelen te ontsnappen? Haar verwarring maakt al snel plaats voor nieuwsgierigheid. Ze wil weten wat er echt is gebeurd en besluit de zaak tot op de bodem uit te zoeken. Een besluit dat haar leven een onverwachte wending zal geven.     Op een ochtend vindt Nico Hendricks een afscheidsbriefje van zijn vrouw. Ze is vertrokken naar Golden Morticum, een hotel waar mensen in alle rust afscheid kunnen nemen van het leven. In een ultieme poging zijn vrouw van suicide te weerhouden, reist hij haar onder een valse identiteit achterna. In het hotel verloopt zijn plan niet zoals hij het zich had voorgesteld. Hij kan haar nergens vinden. Tijdens nachtelijke verkenningstochten en inbraken zet Hendricks alles op het spel om zijn doel te bereiken. Tot oveermaat van ramp wordt hij geconfronteerd met professor Dufre die hem onderwerpt aan een gevaarlijk experimentele therapie. Geleidelijk wordt hem duidelijk dat zijn reddingspoging ontaardt in een gevecht voor zijn eigen leven.  
           
       
           
        Het verhaal achter het verhaal  
           
           

 

 

   
 

Nog niets van mij gelezen ?

     
         
 

Maak gratis kennis met Octagon en download het boek

     
         
  Octagon   Theatertrip  
         
     
     
         
 

Tijdens mijn jaren op de universiteit las ik geregeld wetenschappelijke boeken en keek geïntrigeerd naar de VPRO serie ‘Een schitterend ongeluk’ van Wim Kayzer. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in hoe de wereld in elkaar stak en las artikelen over het holografisch universum. In feite kwam het neer op het volgende: Onze zintuigen nemen frequenties waar die onze hersenen omzetten in informatie. Dat gegeven leidde tot een paar ideeën die erom schreeuwden om papier gezet te worden. Op een kamertje in Amsterdam begon ik voor het eerst van mijn leven aan een verhaal dat bleek uit te groeien tot een dikke pil. Het boek heette aanvankelijk ‘De Octagon Discipel. Redactrice Loes Damhof van Gopher stelde voor om de titel te wijzigen in ‘Octagon.’ Het woord ‘discipel’ zou teveel religieuze associaties oproepen. En gelijk had ze. 

 

Theatertrip

Een bezoek aan try-out theatervoorstelling ontaardt in een buitenissige en zelfs levensbedreigende ervaring.

 

De zaak Bla-Urghiox

De eerste intergalactische rechtszaak in het gerechtshof van Amsterdam over de moord op de eigenaresse van een boekenantiquariaat annex intergalactisch bordeel door een buitenaards wezen, ontwikkelt zich compleet anders dan de aanklager en journalisten zich hadden voorgesteld.

 

Retour Delirium

Een wonderlijke treinrit herinnert een reiziger aan memorabele momenten in zijn leven. Is het witte licht het eind van de tunnel of dat van een aanstormende trein?

 
 
         

 

                                     

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
 
 
DESIGNER JOOMLA TEMPLATESJoomla Templates By JoomlaBear