auteur anaxia, octagon en nederlands pompei  
   

 

 

Ik begon medio jaren negentig tijdens mijn studie aan de Vrije Universiteit met het schrijven van verhalen. Ik had destijds al heel wat romans en thrillers gelezen en had een aantal verhalen in mijn hoofd die ik graag op papier wilde zetten. Mijn eerste boek heette ‘De Octagon Discipel’ waarvan de eerste hoofdstukken zich in Amsterdam afspelen, de stad waar ik in mijn studententijd woonde. Na mijn verhuizing naar de Alkmaarse binnenstad volgden in rap tempo ‘Hotel Golden Morticum’ en ‘Nederlands Pompeï.’ Het vinden van een uitgever was lastig. Veel uitgeverijen aan de grachtengordel waren sowieso niet geïnteresseerd in thrillers en ook elders ving ik bot.De kleine uitgeverij Gopher zag wel potentieel in ‘Nederlands Pompeï’ en in 2001 debuteerde ik officieel als schrijver bij deze uitgever. 

     
   
     

 

Bij diezelfde uitgever volgde in 2004 het eerste boek dat ik had geschreven onder een verkorte titel ‘Octagon.’Na een rits uitzendklussen bij verschillende bedrijven en korte dienstverbanden belandde ik rond de eeuwwisseling bij Opta Index, een Engels dochterbedrijf van BSkyB dat de toon zette in sportstatistieken.

Nederland bleek er nog niet klaar voor, zodat ik een nieuwe baan moest zoeken en belandde bij ABN AMRO waar ik tot vandaag de dag werk in het vakgebied Information Security dat door alle cybercrime aanvallen van de laatste tijd flink in de belangstelling staat. Privé ontmoette ik mijn vrouw in Argentinië en werd in 2007 vader van een drieling. De tijd om te schrijven werd door de zorg voor de kinderen flink beperkt. In december 2008 verscheen eindelijk mijn derde boek ‘Anaxia’ bij uitgeverij Elikser. Dat boek was feitelijk mijn eerste roman en kreeg lovende kritieken in diverse bladen en kranten. In de jaren erna herschreef ik mijn tweede boek ‘Hotel Golden Morticum’ dat in 2011 officieel werd uitgebracht. Een paar jaar later bundelde ik een paar korte verhalen onder de naam ‘Theatertrip.’ Die bundel is als e-book te koop bij bol.com. In recensies wordt ik soms vergeleken met andere thriller auteurs en het Noord-Hollands Dagblad noemde mij zelf ‘de Nederlandse Dan Brown.’Geen van mijn boeken is nog verfilmd, al wordt in recensies herhaaldelijk het filmische karakter aangehaald. Wie weet gebeurt dat ooit nog eens. 

Momenteel werk ik aan een nieuwe roman die als alles meezit in 2018 zal verschijnen. Daarna zal ik mijn debuut redigeren en op deze website beschikbaar stellen als gratis e-book. Naast boeken en verhalen schrijf ik ook regelmatig muziekrecensies en columns voor twee e-zines, beiden gerund door vrienden.Naast schrijven houd ik me veel bezig met muziek, sport en films. Om een beeld te krijgen van artiesten die me inspireren noem ik een paar namen. Jazz: Matthew Halsall, Ibrahim Maalouf, Kamasi Washington en Marcin Wasilewski. Klassiek: Rachmaninov, Prokofjev, Ravel en DeBussy.  Rock: Van Halen, Frank Marino, Rival Sons en Tea Party. Schrijvers die ik met veel plezier heb gelezen zijn: Umberto Eco, Italo Svevo, Arnaldur Indridason, Deon Meyer en Milan Kundera.  Ik studeerde commerciële economie en bedrijfskunde in Alkmaar en Amsterdam, ben getrouwd en vader van drie kinderen.

 

U kunt mij contact met mij opnemen via het e-mail adres: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

 

 
DESIGNER JOOMLA TEMPLATESJoomla Templates By JoomlaBear