Octagon

ISBN: 9789051791211

Aantal Bladzijden: 406

Jaar van uitgave: 2004

 

Het verhaal achter het boek:

 

Tijdens mijn jaren op de universiteit las ik geregeld wetenschappelijke boeken en keek geïntrigeerd naar de VPRO serie ‘Een schitterend ongeluk’ van Wim Kayzer. Ik raakte meer en meer geïnteresseerd in hoe de wereld in elkaar stak en las artikelen over het holografisch universum. In feite kwam het neer op het volgende: Onze zintuigen nemen frequenties waar die onze hersenen omzetten in informatie. Dat gegeven leidde tot een paar ideeën die erom schreeuwden om papier gezet te worden. Op een kamertje in Amsterdam begon ik voor het eerst van mijn leven aan een verhaal dat bleek uit te groeien tot een dikke pil. Het boek heette aanvankelijk ‘De Octagon Discipel. Redactrice Loes Damhof van Gopher stelde voor om de titel te wijzigen in ‘Octagon.’ Het woord ‘discipel’ zou teveel religieuze associaties oproepen. En gelijk had ze. Hieronder de omslag die ik zelf in elkaar had gezet.

     
   
     

 

 

 

 

Gopher kwam met een betere, meer professionele omslag op de proppen. Een paar jaar na ‘Nederlands Pompeï’ werd dit boek uitgebracht. Het is inmiddels out of printBijna twintig jaar later heb ik verhaal geredigeerd en dan merk je pas hoe snel de technologie vooruit is gegaan. Toen ik het verhaal schreef in de jaren negentig was er nog geen Google. De hoofdpersoon zocht in bibliotheken naar informatie die je tegenwoordig makkelijk via Google vindt. Ook reist hij naar andere continenten en spreekt over o.a. voetballers die hun carrière op een enkeling na (Juan Sebastián Verón) allang hebben beëindigd. Dat was achteraf een wijze les; namen noemen maakt een boek onderdeel van een tijdsperiode.

Dankzij de technologische vooruitgang is het echter ook makkelijk geworden om een verhaal te delen. Op deze site kun je de e-book versie van ‘Octagon’ gratis downloaden.

 

Ik wens je veel leesplezier.  

 

 

 Octagon.pdf

 

 

 

 

 

 

 

 

 
 
DESIGNER JOOMLA TEMPLATESJoomla Templates By JoomlaBear